dunavmost.comБлизките на Ренета Томова, родилката, която почина след раждане в сливенската болница, не могат да повярват,

...
dunavmost.comБлизките на Ренета Томова, родилката, която почина след раждане в сливенската болница, не могат да повярват,
Коментари Харесай

Близки на починалата в Сливен родилка: Сбогом, Рени! Прости ни,че не се погрижихме за тебе.

dunavmost.com

Близките на  Ренета Томова родилка та, която умря след  раждане  в  сливен ската  болница , не могат да повярват, че нея към този момент я няма.

В персоналния й профил в обществената мрежа валят съболезнования към фамилията й и прощални думи към обичаната им Рени, видя " Дунав мост ".

Ето част от тях:

" Сърцето ми се счупи, на хиляди късчета! Трудно вдишвам и сълзи текат, не стопират. Мисля си за теб и се усмихвам не взаимните ни мемоари. После се чувствам че това ми е останало от теб. Ти беше моят блестящ метеор, който осветяваше най-тъмните и страшни улици в душата ми. С усмивка и ритник ме вадеше от лудите кошмари във живота ми! Търся блестящата светлина на топлотата ти, и зъзна тук сама! Как ми липсваш към този момент! Обещавам да се грижа за детенцето ти, в случай че ми се разреши, и запазя за нея загатна от теб! Целувам ти очите от надалеч, и виждам към небето с обезверена молба да видя блясъка на моят метеор! Сърцето ми се счупи на хиляди късчета, изпращам ги към теб, нека да те намерят! "

" Светло да ти е, Рени! 
21-и век, здрава  родилка  умира от кръвоизливи, в резултат на скачане по корема, вода в дробовете и детето с кръвоизливи. Ако всичко това е правилно, то би трябвало да следва аутопсия в София и следствие. В кой век сме???? "

" Колкото и поддръжка да получава, човек се изправя пред огромните провокации в живота си изцяло самичък. Моята приятелка Reneta Tomova искаше да роди първото си дете в родния си град. Както с всяко друго деяние в живота си, тя искаше да покаже че в цяла България има способни хора и си коства да се живее а не да се бяга. Пред това предизвикателство, като всяка жена в историята на човечеството, тя се изправи сама. Аз не бях там. Много хора които я обичаме, не бяхме до нея. Сега я няма към този момент. Няма да се забележим на едно по положително място. Просто повече няма да се забележим. Това го споделяме с цел да се усещаме ние по добре. Аз не желая да се усещам по добре. Светът си коства лека-полека към този момент. "

" Не желая да пиша този пост! Не желая да мисля за гнусните орки, които под рекламация за професионализъм садистично са осакатявали и убивали дълготрайно нашата прелестна Рени по изключително нечовечен и непосилен феодален метод... Според нея самата кръвта й е пръскала по стените и тавана на стаята, само че те не са спирали... Било им е околопразнично. Секциото изисква интелектуално и организационно изпитание... Нещо, наречено труд. Друго си е да поскачаш по корема на безащитна, поверенана нравственос ти  родилка
Тя ще носи светлинката си постоянно, където и да е, а тях мракът от дълго време ги е разложил и погълнал вечно.
Не желая, само че знам че би трябвало. Не знам тъкмо по какъв начин. Знам че новите варвари са от ден на ден и повече. Знам, че са доста повече от нас. Но и знам, че плачът, който гори очите ми, няма да помогне. Няма да върне майката на мъничката Маша, няма да й помогне и на самата нея. Знам единствено, че би трябвало да ги спрем. Reneta беше такава, неуморна, безстрашна и отдадена да възпира точно такива като тях!
Знам, че е имало и времена с още повече мрак и безизходност. Знам, че светлината постоянно е по-силна, просто мракът е по-гъст. "

" Ренчо мой, обичам те толкоз, толкоз, толкоз доста. Никога няма да те пусна да си отидеш от мен, в никакъв случай. Обичам те, благодаря ти и елементарни ни,че не се погрижихме за тебе. "

Роднините на Ренета искат самостоятелна здравна експертиза и следствие по случая. Официално мнение от  болница та към момента няма. 

Прокуратурата стартира следствие за лекарска неточност.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР